VARMEGULV MED TECTO FRA UPONOR

Tecto gulvvarmesystem til plant og bærende underlag er resultatet af et innovativt samarbejde mellem Uponor og Saint-Gobain Weber. OL Gulve har specialiseret sig i at udføre samtlige faser fra start til slut. Dette værende lige fra præparering af undergulvet til montering af gulvvarmepanel, udlægning af gulvvarmerør samt afsluttende støbning med flydemørtel.

Varmegulvssystemets fordele

Det er en fordel, at OL Gulve kan udføre samtlige faser i forbindelse med monteringen af varmegulvet. Dette er også en fordel for kunden, idet denne kun skal samarbejde med en entreprenør til hele undergulvet – fra start til slut.
Systemet udemærker sig på flere punkter som f.eks. ved lav indbygningshøjde, god varmefordeling, hurtig reaktionstid og det kan udføres på alle gulvkonstruktioner, såfremt dette er trykfast.

Tekniske specifikationer

Tecto består af et panel, som kan lægges direkte på den eksisterende gulvkonstruktion eller terrændæk.
Til systemet benyttes Uponor Comfort Pipe Plus-rør 16 mm og centerafstanden mellem rørholdere er 50 mm. Rørene trykkes fast mellem knopperne i panelerne med en centerafstand på 200 mm. Varmegulvet afsluttes med et lag flydemørtel ca. 15-20 mm over knopperne.
Systemet har en hurtig reaktionstid og opfylder krav til DS-469 vedrørende lette konstruktioner, så systemet kan anvendes som eneste varmekilde.
Tecto paneler kommer i to højder; 33 eller 52 mm med en nyttelast på henholdsvis 5 eller 3 kN/m2. Den på 52 mm har indbygget trinlydsdæmpning, men skulle denne ikke have tilstrækkelig styrke, da vælger man blot den på 32 mm og indbygger en lydisolering med bedre trykstyrke. Denne kan ligeledes være brandhæmmende og anvendes i forbindelse med etagebyggeri.
Geometrien i pladerne styrker gulvet markant. Strukturen i panelerne er designet således, at varmerørene trykkes fast imellem knopperne samtidig med at flydemørtlen løber ned mellem knopperne, hvorpå denne kombination forstærker konstruktionen.
Afslutningsvis, når gulvet er støbt, er det klar til den endelige topbelægning som eksempelvis kan være trægulv, fliser eller linoleum.

Direkte på betondæk

10-direkte-pa-betondaek-01

Lyd og brændhæmmende

11-lyd-og-brandhaemmende-01

Hvid EPS isolering

12-gulvsystem-pa-hvid-eps-isolering-01

For yderligere spørgsmål vedr. diverse varmegulvskonstruktioner, da er man altid velkommen til at kontakte os:
Mail: info@olgulve.dk
Tlf: +45 25500999

@