TAGBOLIGER MED LYDGULVE

I takt med at plads- og boligmanglen bliver større i storbyerne og i særdeleshed i København, vælger man ofte at inddrage forhenværende tørrelofter og omdanne disse til nye attraktive tagboliger. Muligheden for at erhverve sig en charmerende, lys, og rummelig penthouselejlighed med skråvægge på byens tag tiltaler forståeligt nok mange.
OL Gulve har efterhånden mange års erfaring med at udføre lydgulve med eller uden indlagt gulvvarme. I løbet af ganske få arbejdsgange kan enhver lejlighed klargøres til den endelige støbning.

Ingen nabostøj

De fleste der bor eller har boet i et etagebyggeri er bekendte med støj fra naboerne. Dette er både charmen og til tider ulempen ved at bo så tæt sammen. Når tidligere tørrelofter omdannes til lejligheder, vil især underboen hurtigt bemærke dette i form af den nye trinstøj.
For at komme dette til livs kræver Bygningsreglementet, at disse nye lejligheder lydisoleres så naboer ikke generes af denne trinstøj, og anden form for støj, som nu engang ikke kan undgås.
Derfor skal lydisolering tænkes ind i projektet. Et lydgulv reducerer markant disse støjgener og med vores faste kvalitetsprocedurer garanterer vi for høj kvalitet og professionalisme.

Arbejdsprocessen

Herunder kan ses en gennemgang af en typisk konstruktionsopbygning af et lydgulv til en tagbolig. Billedmaterialet stammer fra et tagboligprojekt ved Nørrebros Runddel.

1. Opretningslag med knust Leca

Tagboliger - Opretning - OL Lydgulv

2. Trinlydsisolering

Tagboliger - Trinlydsisolering - OL Lydgulve

3. Kantbånd

4. Tætning af trinlydsisolering

Tagboliger -  Tætning - OL Lydgulve

5. Glasfiberarmeringsnet

Tagboliger - Glasfiberarmeringsnet - OL Lydgulve

6. Tyndpuds

Tagboliger - Tyndpuds - OL Lydgulve

Fotograf: Kenneth Sørensen

Som allerede nævnt har vi stor erfaring med lydgulvskonstruktioner. OL Gulve udførte lydgulvskonstruktionen da andelsboligforeningerne AST og Solbjerg i Brønshøj fra 2006-08 indrettede ca. 90 nye lejligheder med et samlet areal på ca. 9.000 m2, hvilket var det største danske tagboligprojekt på daværende tidspunkt. Totalentreprenøren på projektet var Enemærke & Petersen A/S.

@