GULVVARME ØGER KOMFORTEN

OL Gulve har flere undergulvsløsninger med indbygget gulvvarme

Hos OL Gulve udfører vi støbte undergulve med indbygget gulvvarme. Vi har flere løsninger til opbygning af undergulvet afhængig af konditionerne på et givent projekt. Men ens for alle vores gulvvarmeløsninger er, at de er vandbaseret, har hurtig reaktionstid og giver en jævn varmefordeling i alle boligens rum. Samtidig er det en miljø- og økonomivenlig løsning på den lange bane.

Fordele ved vandbaseret gulvvarme

Fordelene ved gulvvarme er efterhånden mange imens ulemperne er tilsvarende få, hvis ellers man har gjort sit forarbejde grundigt og har identificeret eventuelle udfordringer.

Man undgår ubehagelig fodkulde, idet gulvvarme giver en mere jævn og behagelig varmefordeling i boligen end radiatorer. En kombination af radiatorer og gulvvarme kan også i nogle tilfælde være løsningen.

Der er i princippet ingen vedligeholdelse af vandbaserede gulvvarmesystemer samtidig med det giver en større frihed i boligindretningen. Især i mindre rum eller lejligheder kan dyrebare kvadratmetre udnyttes optimalt, idet man har fjernet radiatorerne.

Tændte radiatorer kan hvirvle støv rundt, hvilket man helt undgår med gulvvarme – og hvem kan ikke lide at have et lunt badeværelsesgulv som tørre hurtigt?

TECTO

El-gulvvarme eller vandbaseret gulvvarme?

Montering af vandbaseret gulvvarme er ofte mere bekostelig og omfattende end el-gulvvarme.

Men er man i gang med nybyg eller en gennemgribende renovering, da bør man absolut overveje gulvvarme som primære energikilde. El-gulvvarme er ikke særlig miljøvenligt, dyr i drift og det frarådes at have el-gulvvarme som primær opvarmningskilde.

Ifølge Elvarmeforbuddet er det ikke tilladt at have el-varmegulv som primær varmekilde i nye og eksisterende huse. Kompensation gives dog i særlige tilfælde. Ved et eventuelt salg af boligen falder prisen markant, hvis den primære gulvvarme er med el. Varmegulve med el anbefales f.eks. kun i forbindelse med renovering af ganske små rum som f.eks. mindre badeværelser.

Ifølge Videncentret Bolius vil det i langt de fleste tilfælde kunne betale sig at installere vandbaseret gulvvarme pga. den lave varmeregning.

VARMEGULVE

Den rigtige konstruktion til din gulvvarme

Flere forudsætninger spiller ind, når den bedste undergulvskonstruktion med gulvvarme skal udarbejdes. Det kan være forskelligt fra projekt til projekt. Hos OL Gulve har vi mange års erfaring med at sammensætte de bedste undergulvsløsninger – og særligt med gulvvarme. Vi samarbejder med de bedste leverandører og vælger frit heriblandt afhængig af bl.a. byggekrav og indbygningshøjde.

Kontakt endelig OL Gulve for rådgivning eller tilbud.

Her kan man læse om 2 undergulvskonstruktioner med gulvvarme:

TECTO Varmegulv
VARMEGULVE
@