DESIGNGULVE

Med deres rå og stilrene udtryk er cementbaserede designgulve et moderne og tidløst alternativ til mere traditionelle gulvtyper som eksempelvis trægulve, klinker og linoleum.

Designgulvet er en videreudvikling af industrigulvet. Industrigulvet har med sit udtryk og sine funktionelle egenskaber inspireret arkitekter og designere og i nyere tid fundet anvendelse som færdig belægning i bygninger med andre anvendelsesformål.

Industrigulvets robusthed, ergonomiske korrekthed og rengøringsvenlighed gør det velegnet til private boliger, hoteller og restauranter, butikslokaler og kontorlandskaber – og giver nogle helt andre udtryksmuligheder end de gulvtyper, der traditionelt har været anvendt til disse formål.

Raw Surface designgulv

Stærke designgulve med mange udtryk

Designgulv er et unikt produkt, der bl.a. udmærker sig ved sin høje  slid- og trykstyrke.  De organiske materialer, der er rå og naturlige, gør sammen med udførelsesprocessen, at gulvet altid vil få et individuelt udtryk i struktur og farve. Udtrykket kan gennem udførelsesprocessen designes til at understøtte rummets og den arkitektoniske helhed i samspil med interiøret.

Hvad enten der ønskes streng elegance, lethed, et råt og maskulint udtryk eller et udtryk, der søger varme og intimitet, kan vi med farver, udførelsesproces og forskellige former for overfladebehandling skabe det udtryk, der efterspørges til det individuelle projekt.

Designgulve der formes efter kundens ønsker gennem udførelsesproces og daglig brug

Som udgangspunkt leverer vi ikke et designgulv uden at have været i tæt dialog med kunden om ønsker og forventninger.

Med et cementbaseret designgulv får man ikke et ensartet gulv, idet flere forhold spiller ind ved det enkeltstående projekt og på gulvets endelige udtryk. Temperatur, fugt, blandingsforhold, farvevalg og selve udlægningen påvirker alt sammen gulvets endelige udtryk.

Dette er forhold, som kan kontrolleres, og som indtænkes i design og udførelse – og som er med til, at give gulvet det individuelle og personlige udtryk, som kunden ønsker.

Den daglige kontakt og slid er med til at forme gulvets udtryk, og det er først gennem denne naturlige proces, at det virkelig udvikler sin egen identitet og unikke look.

Vi benytter altid Weber Saint-Gobains Weber.floor, da flere års erfaring med diverse produkter har vist, at disse systemer er de mest kvalitetssikre og avancerede.

Farver

Farvetonerne er mangfoldige, og vi står altid til rådighed med vejledning omkring den bedste løsning i forhold til overfladebehandling og farvevalg. Farveudvalget er naturligvis vejledende, men den ønskede farve kan styres meget præcist, ligesom den afsluttende polish behandling er med til at give det endelige finish.

Vejledende farveudvalg: Weber.floor 4650 Design Colour

Et designgulv kan udføres på alle typer underlag/undergulve med eller uden indlagt varme. Konstruktionens opbygning er naturligvis afhængig af underlagets beskaffenhed.

Konstruktionstegning

Designgulve, konstruktion

Arbejdsbeskrivelse

– Overfladebehandling: Evt. overfladebehandling med f.eks. støvbinder, polish eller epoxy.

– Designgulv: Udlægning af 8-10 mm cementbaseret flydemørtel.

– Flydemørtel: Udlægning af flydemørtel i tilfælde hvor undergulvet er meget skævt. Dette udføres for at kunne styre designgulvets kvalitet endelige farve.

– Epoxypriming med sandafstrøning: Der primes og sandafstrøes for at give en bedre vedhæftning.

– Slibning: Eksisterende beton slibes for at fjerne evt. slam. Dette styrker vedhæftningsgraden.

– Eksisterende gulvbelægning: Designgulv kan udføres på beton af almindelig god kvalitet, men det kan med forbehold også udføres direkte på klinker og trægulve.

Her kan ses en referenceliste over Designgulve

For yderligere spørgsmål vedr. designgulve, da er man altid velkommen til at kontakte os:
Mail: info@olgulve.dk
Tlf: +45 25500999

@