UNDERGULVE

OL Gulve udfører forskellige typer af undergulve. Heri indbygges ofte en funktion som eksempelvis varme eller trinlydsdæmpning. OL Gulve har stor erfaring med udførelse af gennemtestede funktionsgulve.

De fleste gulvbelægninger som eksempelvis trægulve stiller krav til undergulvskonstruktionen og især kvaliteten af tyndpuds. Massive plankegulve kræver f.eks. et undergulv (afretningslag) med en højere aftræksstyrke

 

Undergulve der udføres på et givent projekt som en flydende masse har flere navne -støbte undergulve, tyndpuds gulve eller afretningslag. Om der er indbygget en funktion i undergulvet (som eksempelvis varme) eller ej, da skal et undergulv efter hærdningsperioden danne et plant og sammenhængende flade, der kan benyttes til montering af den endelige gulvbelægning.

Forud for udførelse af afretningslaget med spartel da skal den eksisterende gulvkonstruktions overflade naturligvis præpareres. Huller tætnes så den flydende tyndpuds ikke siver væk gennem huller, sprækker og revner, overfladen skal slibes for evt. cementslam, oliepletter, maling eller andre urenheder. Afslutningsvis primes der for optimal vedhæftning, der foretages nivellement og til sidst sættes et passende antal højdebrikker, der skal sikre, at man rammer de ønskede højder.

OL Gulve afleverer altid undergulve indenfor brancheorganisationens GSO vedr. overfladekrav = +/- 2 mm på et 2 meter retholt.

@